Natuurlijk allemaal leuk en aardig om te vertellen dat ik de beste keuze ben als je verder wil komen op de mountainbike of gravelbike… maar dat doet de rest waarschijnlijk ook ;-) Beter dus om de deelnemers te laten vertellen hoe zij de clinic en mijn aanpak hebben ervaren:

Mirte (beginnend gravelaar)
Na vele malen pijnlijk vallen met mijn gravelbike had ik wat angst ontwikkeld voor het gravellen. Hier kwam Martijn to the rescue. Samen zijn wij een middag op pad gegaan om te fietsen en te kijken wat we aan mijn ontwikkelde valangst konden doen. Door mij gewoon op de fiets te laten stappen zijn we aan de slag gegaan. Martijn liet me vrij in wat ik wel en niet wilde proberen, zette geen druk, maar kreeg mij uiteindelijk toch zo ver om de dingen die ik spannend  vond te doen. Na het eerste rondje merkten we allebei al verschil in hoe ik fietste. Uiteindelijk heb ik alles gedaan wat ik spannend vond en ben ik maar 1 keer gevallen!! Vanuit de workshop heb ik nu weer meer vertrouwen in mijzelf en mijn fiets. Met de punten die ik van Martijn geleerd heb kan ik zelf weer aan de slag om mijn fietsen te verbeteren.

Yvette (beginnend MTB-er)
Als totale beginneling had ik geen idee wat ik kon verwachten toen ik me opgaf voor een rondje mountainbiken. Er komt veel meer bij kijken dan ik wist. Fijn hoe Martijn de tijd nam om me te corrigeren op mijn techniek. Mijn eerste keer mountainbiken is goed bevallen en smaakt naar meer.

Job (ervaren gravelaar)
Een Onvergetelijke Ervaring bij de Gravelclinic met een Meervoudig Nederlands Kampioen MTB
Ik had onlangs de eer om deel te nemen aan een gravelclinic georganiseerd door een meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken. Deze ervaring was niets minder dan sensationeel. Vanaf het begin voelde ik de passie en expertise die de kampioen in de clinic bracht.
De clinic was perfect georganiseerd, met een duidelijke focus op zowel de technische vaardigheden, materiaalkennis als ook het plezier in het rijden. De tips en trucs die werden gedeeld, waren van onschatbare waarde, en ik merkte meteen verbetering in mijn eigen rijtechniek.
Wat deze clinic echt uniek maakte, was de persoonlijke benadering en de geduldige begeleiding van de kampioen. Martijn nam de tijd de specifieke persoonlijke aandacht te geven, wat zorgde voor een leerzame en onvergetelijke ervaring. Het is niet elke dag dat je de kans krijgt om te leren van een ware meester in de sport.
Ik raad iedereen aan die zijn vaardigheden wil verbeteren of gewoon een geweldige tijd wil hebben op de fiets, om zich in te schrijven voor deze gravelclinic. Het is een investering in jezelf die elke cent waard is. Kortom, een ervaring om nooit te vergeten en een echte aanrader voor elke fietsliefhebber!

Roelien (beginnend MTB-er)
Ik ben met Martijn op pad geweest om wat meer vertrouwen op te doen, nadat ik jaren niet meer had gemountainbiket. Martijn is relaxed, legt goed uit en laat je vooral lekker ervaren. Ik heb nu het vertrouwen om in mijn nieuwe woonomgeving ook weer lekker op pad te gaan en nieuwe routes te verkennen.

Yannick (beginnend MTB-er)
De mountainbike clinic was erg leuk met een relaxte en ontspannen sfeer. De route was afwisselend en uitdagend voor een 1e keer. Ik heb nuttige tips gekregen over het aansnijden van bochten en houding op de mountainbike in bochten en afdalingen. Gedurende anderhalf uur krijg je een korte inkijk in de techniek en de basics van het mountainbiken. Kortom, echt de moeite waard om te proberen.

Stefan (ervaren MTB-er)
Een clinic volgen bij Martijn kan ik iedereen aanraden als je verder wilt komen qua niveau MTB/ gravel. Zelf heb ik de Full Pack MTB training gevolgd, dat zijn 5 afzonderlijke clinics. De focus ging uit naar bochten, zaken als houding, zitten, staan, klimmen en dalen kwamen ook ruimschoots aan bod. De kracht van Martijn zit hem in zijn ervaring, brede expertise, geduld, vriendelijkheid en nuchterheid. Hij stemt het programma goed af op wat nodig is voor jouw ontwikkeling en op jouw niveau. Dus je kunt bij hem als beginner prima terecht maar ook als zeer ervaren fietser of er tussenin. Ook heeft hij veel kennis van materialen en voeding en staat hij altijd open voor advies. Communicatie en planning verloopt soepel en in goed overleg. Niet onbelangrijk is dat het samen fietsen met hem ook gewoon fun is, dat wil toch elke fietser! Martijn nogmaals hartelijk dank en veel succes met de nieuwe aanmeldingen.

Sanne & Rick (beginnend gravelaars)
De clinic heb ik cadeau gegeven aan mijn partner. Na ruim een half jaar, dan eindelijk de clinic ingepland bij Martijn. Gelukkig was dat geen probleem en was de afspraak ook zo gemaakt. Rick op zijn eigen Gravelbike en ik op een geleende Gravelbike (door Martijn geregeld), staan we beide nog wat gespannen aan de start van de clinic. Door de duidelijke uitleg en oefeningen die we mochten uitvoeren, vielen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek. Het vertrouwen groeide en ervaarde ik zelfs al af en toe het “flow” gevoel. Veel geleerd in 2 uur tijd en ook de technieken die we hebben geoefend nemen we zeker mee voor op de MTB.

Roel (ervaren MTB-er)
Ik heb onlangs een mtb clinic bij Martijn gevolgd. Goed dat hij van tevoren duidelijk uitvraagt wat de doelstellingen en wensen zijn. In dit geval was de clinic vooral gericht op (bochten)techniek. Ik kreeg duidelijke en praktische uitleg. Het hielp enorm om Martijn voor me te zien rijden en daaruit dingen mee te nemen. Je merkt dat Martijn een enorme ervaring heeft op het gebied van training en wedstrijden, daarnaast een super relaxte kerel. Voor herhaling vatbaar!

Robert (ervaren MTB-er)
Gisteren een één-op-twee clinic gehad van Martijn. Communicatie vooraf was positief, snel en duidelijk. Ik was benieuwd hoe de clinic zou zijn, want dat je zelf goed kan fietsen betekent niet automatisch dat je het ook goed aan anderen kan overbrengen. Gelukkig bleek Martijn dat deel ook goed in de vingers te hebben: tijdens de clinic heb ik een aantal tips gehad die hier en daar al direct effect leken te hebben toen we over de mtb-route reden. De komende tijd blijf ik zeker rondrijden met de tips van Martijn in het achterhoofd om het te laten ‘inslijten’; ben benieuwd wat dat gaat opleveren! Oh, en Martijn bleek ook nog eens een sympathieke kerel te zijn, dus de clinic was ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!!

Oene-Wim (ervaren MTB-er)
Ik heb 2x een clinic bij Martijn gevolgd. De eerste met nadruk op bochtentechniek. Een tweede met klimmen en dalen. Prima bevallen. Een clinic bij Martijn betekent geen vastomlijnd programma, maar eerder ‘tips en tricks’, naar wat hij ziet en hoort. Bijv over fietshouding in bochten en bij afdalingen. Over trainingsoefeningen en schema’s. Over voeding. Over fietsonderhoud. Heel praktisch. Een aanrader.

Merte (ervaren MTB-er)
Nadat mijn MTB  jarenlang in de garage had staan verstoffen heb ik deze leuke sport tijdens de COVID-pandemie weer opgepakt, zeker omdat de omgeving waar ik woon (Achterhoek) een aantal mooie trails kent. Zoals de meeste mountainbikers heb ik de techniek van het MTB-en zelf aangeleerd, uiteindelijk is het niet meer dan hard door het bos fietsen toch? Omdat ik merkte dat ik op een aantal punten tegen de limieten van mijn techniek (en conditie) aan begon te lopen heb ik contact gezocht met Martijn voor een Full Pack MTB training.
Martijn is uiterst prettig in de omgang, professioneel en is goed in staat om het niveau van de training af te stemmen op de doelgroep. Als je instructeur jarenlang competitief is binnen het marathon mountainbiken dan weet je dat het goed zit! Uiteindelijk bleek het redelijk goed te zitten met mijn techniek, maar ik ben erg blij dat dit gevalideerd is door een professional als Martijn. Door tijdsgebrek (mijnerzijds) heb ik de complete training noodgedwongen binnen een week in twee sessies van 3 uur gevolgd, waardoor ik geen tijd had om het geleerde tussentijds zelf te oefenen, hetgeen ik dan ook zou afraden. Dit doet echter niets af aan het uitstekende niveau van de training. Tot slot heb ik een groot aantal nuttige tips and tricks meegekregen waarmee ik de komende tijd aan de slag kan.

Michiel (ervaren MTB-er)
Geruime tijd fietste ik rond met het idee dat ik technisch meer uit mijn rit kan halen. Als redelijk ervaren mountainbiker heb ik behoorlijk wat parcoursen gereden. Maar toch, die kombochten op hoge snelheid moeten beter kunnen.. Als verjaardagscadeau toch maar eens een clinic gevraagd. Dat had ik eerder moeten doen!
Martijn legt rustig uit, bombardeert je niet meteen met een overvloed aan tips. Observeert, legt uit waarom het anders kan en geeft je gerichte oefeningen. Wat me het meeste bij is gebleven, is dat anticiperen op wat komen gaat het belangrijkste is. Op die manier mountainbike je het efficiëntst. En, dat hard rijden niet altijd beter is bij technische passages.
Daarnaast is het fijn om met Martijn over materiaal te sparren. Dit heeft bij mij geresulteerd in een aantal aanpassingen, die bij hebben gedragen aan betere prestaties. Lees: hogere gemiddelde snelheid en aanscherping van een aantal persoonlijke records.

Angelo (ervaren MTB-er)
Om met de deur in huis te vallen: gewoon doen, altijd goed om een ander naar je techniek te laten kijken die verstand van zaken (techniek) heeft. Martijn is buitengewoon geschikt om je verder te brengen of op weg te helpen.
Waarom: punctueel, duidelijk, rustig, zeer bekwaam in coaching (luisteren vs vragen) , goeie training locatie! (klimmetjes, single tracks, kombochtjes en veel bos).
Over de dag zelf; Top
Het weer zat mee, zonnetje weinig wind en route laag er relatief droog bij. Tijdens de clinc werd aandacht besteed aan waar je grenzen waren en te optimaliseren. Zoals het hoort, plaatje, daadje en zelf doen 2,3 of 4 keer. Nogmaals dank voor je hulp en kom zeker nog een keertje terug.
TIP: leuk als verjaardags cadeau (zie mountainbike clinic cadeaubon).

Tanja (beginnend gravelaar)
Op een regenachtige dag in januari mocht ik een gravelbike clinic voor beginners ervaren van Martijn Verhaeg. Rechtdoor fietsen op een racefiets beheers ik wel, maar gravelbiken is toch een andere tak van sport. Overmoedig als ik was, gewoon gestart, maar in 1 week 3x gevallen. Dat leek me een teken van boven om op zoek te gaan naar technische skills. Via het internet vond ik Martijn. De afspraak was snel gemaakt. We begonnen met de basis, dat was maar goed ook, want daar kreeg ik al direct heel veel nuttige tips. Martijn weet heel goed in te schatten wat iemand nodig heeft en past daar zijn clinic naadloos op aan. Ik merkte dat ik toch hier en daar wat angstig was, maar door Martijns rust en aanwijzingen, lukte het me om door te gaan, ook al vond ik het soms best spannend. Mijn vertrouwen is weer gegroeid en ik heb tips waar ik volop mee aan de slag kan. Ik raad het iedereen aan. Liefst direct doen, als je een gravelbike aanschaft! Dankjewel Martijn.

Peter (wedstrijd mountainbiker)
Ik heb Martijn gevonden na zijn deelname aan Lakebike24 dit jaar. De stoute schoenen aangetrokken en via Strava contact met hem gezocht. Bleek het toch gewoon een hele aardige gast te zijn :-) Hij gaf me een aantal handige tips met betrekking tot de voorbereiding op een grote wedstrijd. Om mijn training naar een hoger plan te tillen heb ik inmiddels een aantal trainingen met hem gedaan. Hij legt feilloos zijn vinger op de zere plek en kan met gerichte oefeningen de juiste techniek bijbrengen. Daarnaast fungeert Martijn als klankbord en kan ik bij hem terecht met mijn bevindingen en vragen. Echte aanrader van mensen die serieus met hun sport bezig zijn!

Marleen (beginnende mountainbiker)
Ik heb een 1-op1 clinic gevolgd bij Martijn. Ik heb erg veel geleerd en bruikbare tips gekregen.  Dat je bij mountainbiken een focus punt hebt om balans te hebben net als met yoga is super logisch, maar dat verband had ik nog niet gelegd. En ook het feit dat ik mijn stuur veel meer kan gebruiken in bochten dan ik nu doe.
Ik ben nog lang geen geoefende mountainbiker, maar ik weet nu wat ik moet oefenen om met meer vertrouwen te rijden. In mijn geval betekent dat oefenen met stilstaan en bochten. Het stilstaan komt ook terug bij steile klimmetjes waar je bij moet staan. Als ik meer vertrouwen krijg met stilstaan, wordt dat ook makkelijker (en minder eng).

Daniël en Benjamin (ervaren mountainbikers)
Ergens begin juni zag ik (Daniël) een post van MTB masters waarin stond dat je een MTB Clinic voor 2 personen kon winnen. Hiervoor moest je een foto maken van het sponsor paaltje op MTB route Best, MTB masters volgen en taggen in het bericht. We hadden altijd al een Clinic willen volgen dus dit was natuurlijk een no brainer. Nee heb je, ja kun je krijgen. Zo gezegd zo gedaan en begin juli ontving ik bericht van Martijn dat ik gewonnen had. Dus ik hartstikke blij en mijn broertje gevraagd om mee te gaan.
En dan was het zover, zaterdag 3 september. Prachtig weer en we hadden afgesproken bij Restaurant de Hooghei in Berlicum. Vanuit de parking het track opgegaan en allerlei oefeningen gedaan. Bochtenwerk, mul zand, klimmetjes op smalle paadjes (en heel veel brandnetels 🤣), pumptracks en wat snel single track werk waarbij Martijn onze haas was. Martijn heeft ontzettend veel ervaring en dat merk je. Alles wat hij zei en uitlegde was simpel en duidelijk en konden we direct gaan toepassen.
Als je op zoek bent naar een clinic, niet verder zoeken en voor MTB Masters kiezen. Maakt niet uit of je beginnen bent of ervaren biker, er is altijd ruimte voor verbetering!

Daan en familie (beginnende mountainbikers)
We hebben als gezin van 6 deelgenomen aan de familie mountainbike clinic. We hebben deze clinic gedaan als leuk uitje met het gezin, maar natuurlijk ook om er een betere mtb-er van te worden. We hebben het als een fijne clinic ervaren. De een heeft wat basis tips gekregen om beter op de fiets te zitten en de ander tools om drops en bochten beter door te komen. Het fijne was ook dat vader en dochter op de mtb tandem gewoon mee konden doen.

Derk en Claire (ervaren mountainbikers)
Wij hebben een prachtige dag gehad met Martijn. Mooie MTB route door de Loonse en Drunense Duinen gedaan. Martijn begon de clinic met een aantal tips en hebben daarna op een goed tempo door kunnen fietsen. Mede door nog wat extra tips tussen het fietsen door hebben wij gemerkt dat we het parcours wat soepeler door konden gaan. Veel dank!

Annika (beginnend gravelaar)
Na een half jaar Gravellen en nog steeds wat bang op de fiets in bochten en angst om te vallen een clinic met Martijn gedaan. Martijn legt alles heel rustig en relax uit en geeft je de ruimte om vragen te stellen. Hij daagt je op een opbouwende manier steeds een beetje meer uit in het parcour, waardoor ik met de tips echt al een beetje kon merken dat dingen makkelijker gingen. Hij sluit echt aan bij je niveau. Ook tips als een kortere stuurpen en passende bandenspanning zijn heel nuttig. Bovendien was het ook gewoon gezellig en heel ongedwongen. Voldoende dingen om dus vooruit te kunnen en de rest in de praktijk verder te oefenen, dank daarvoor!!

Herbert (beginnende mountainbiker)
Na een jaartje mountainbiken had ik behoefte om zelfverzekerder op de fiets te zitten door aan mijn techniek te werken. Ik heb halverwege juni een 1-op-1 clinic met Martijn gehad waarin hij goed keek waar mijn grootste bottlenecks zaten en hier de oefeningen op heeft afgestemd. Ik kon met al mijn vragen bij hem terecht en terloops heb ik nog een hoop geleerd zoals het pumpen. Al met al een hele prettige avond met genoeg input om voorlopig in de praktijk te kunnen gaan brengen.

Patrick & Wim (ervaren mountainbikers)
Op zaterdag 28 mei hebben we met 2 personen een mountainbike clinic voor gevorderden gevolgd. Martijn heeft verschillende oefeningen uitgezet om ons niveau te bepalen en ons uit te dagen. Hierna nog specifiek op bochtentechniek geoefend. Sommige (aandachts) punten worden herhaald om de techniek goed onder de knie te krijgen. Martijn luistert goed naar de specifieke wensen van de deelnemer(s) en de 1 op 1 begeleiding hebben wij als erg fijn ervaren. We hebben het gevoel dat we veel opgestoken hebben van de clinic en nu maar toepassen in de praktijk.

Pascal (gravelbiker)
Op vrijdag 13 mei heb ik een gravel clinic gevolgd bij Martijn. Omdat ik wedstrijden wil gaan doen leek het mij een goed idee om te werken aan mijn techniek. De les was behoorlijk uitdagend met een parcours wat veel van je vraagt. Ik kwam op veel technische single tracks, pittige klimmetjes en mooie gravelpaden zoals ik ze nog niet eerder heb gezien. Wat ik met name lastig vond was het rijden door het losse zand. Martijn vertelde mij dat mijn fiets erg nerveus oogt en dat een kortere stuurpen kan helpen. Een paar dagen na de les heb ik dit getest op het strand en blijkt dit inderdaad heel veel te helpen! Kortom, ik heb een heleboel tips gehad waar ik ook daadwerkelijk iets mee kan. Zeker een aanrader.

Maaike (beginnend gravelbiker)
Woensdag 11 mei een gravelclinic gevolgd bij Martijn. De reden hiervoor was dat ik niet ontspannen op mijn fiets zat als ik over onverharde paden fietste. De clinic heeft me doen inzien dat ik eerst vertrouwd moet raken met m’n fiets en vooral vooruit moet kijken. Tijdens de twee uur durende clinic hebben we dit geoefend en aan het einde van de clinic heb ik succesvol en zelfverzekerd een technisch MTB parcours afgelegd…best trots op mezelf. Tevens afgesproken met Martijn dat ik dit ga oefenen en dat we over een aantal weken weer afspreken zodat we mijn techniek verder kunnen verbeteren. Martijn zijn rust en nuchterheid maakt hem tot een prettige trainer ik voelde me erg op m’n gemak.

Wendy (beginnende mountainbiker)
Wij hebben 19 maart een mountainbike clinic voor beginners gevolgd bij Martijn. We waren met 5 vrienden en vonden het vooral ook leuk dat we de clinic met ons clubje konden volgen. We hadden gemengd e-mtb en gewone, maar konden gewoon samen dezelfde clinic volgen. We begonnen al dat niet al onze fietsen helemaal in orde waren en hij ook daar zorg voor droeg. De banden allemaal wat leeg laten lopen en starten. We hebben veel technieken geleerd , bochtjes maken, heuvels nemen en door de zandbak crossen.
Wij hadden ervoor gekozen om dit in Berlicum te doen waar Martijn de plekjes om te oefenen goed kent. We zullen daar zeker nog eens naar toe gaan om te oefenen. Wat ook fijn is dat hij op het eind laat weten dat we met vragen hem altijd naderhand nog mogen mailen. Al met al een ontzettend leuke en leerzame clinic om zo met wat vrienden te doen.

Steven (gravelbiker)
Als gravelfietser heb ik een clinic bij Martijn Verhaeg gevolgd. Ik had zo’n anderhalf jaar ervaring met onverhard rijden en ook regelmatig wat MTB trails meegepakt. Maar ik vroeg me af en toe af of het niet handiger kon. Het leek het mij leuk om samen met een ervaren fietser mijn techniek eens onder de loep te nemen en te verbeteren. Tijdens de clinic hebben we een mooi parcours van bospaadjes en technischere MTB trails gereden, waarbij we allerlei soorten terrein hebben gezien. Martijn heeft mij op een ongedwongen manier goed ge-challenged buiten mijn comfortzone met oefenen van bochten, drops en hellingen, omhoog en omlaag op moeilijke ondergrond. Hierbij heb ik goede tips en wat meer ervaring opgedaan die ik in mijn toekomstige ritjes zeker verder ga oefenen. Voor gravelfietsers die hun techniek nog beter willen is een gravel clinic bij Martijn van harte aan te raden!

Kees (beginnend mountainbiker met wegfiets achtergrond)
Na het kopen van een mountainbike met moderne, lange, slacke geometrie  merk je al heel snel dat zo’n fiets, met zo’n geometrie een heel andere techniek vraagt dan de “Old School” MTB’s van de jaren 90. Zo’n moderne mountainbike vraagt een meer dynamische techniek, wat ik juist zo uitdagend vind. Daarom ben ik meteen op zoek gegaan naar een ervaren coach, die via een praktische 1 op 1 mountainbike clinic je techniek observeert en bijstuurt waar nodig. Voor je jezelf de verkeerde dingen aanleert.

Martijn zijn stijl sprak me meteen aan toen ik de MTB Masters site bezocht.  Na wat heen en weer mailen een datum geprikt en afgesproken.
Ik kreeg zelfs verjaardag korting (-: Martijn heeft een ontspannen benadering en weet er, ook door een mooie variatie aan tracks, een uitdagende clinic van te maken waar je zeker op door kunt bouwen.  En ook wel even van bij moet komen (-: Hoewel ik al uitkijk naar de volgende.

Martijn bestrijkt, zeker ook door zijn endurance wedstrijd achtergrond, een zeldzaam breed fiets gerelateerd kennis gebied. En blijft daar heel bescheiden over. Ondertussen probeer ik elke dag met m’n nieuwe fiets te rijden, al is het maar op een parkeer terrein, om er zo optimaal vertrouwd mee te raken.. Klaar voor de volgende clinic.

Rens en Demi (wielrenners)
Alhoewel de racefiets onze favoriet is, hebben we ons toch laten verleiden om een gravelbike te kopen. Met de dikke banden kun je wat avontuurlijker fietsen en wat makkelijker de onverharde paden nemen. Door een vervelende valpartij in het bos was ik (Demi) onzeker geworden en merkte dat ik eigenlijk nèt wat techniek mis. De gravel clinic van Martijn bood uitkomst! Hij kan met zijn mountainbike-ervaring duidelijke aanwijzingen geven waardoor het fietsen over een singletrack, het maken van een bocht of het fietsen door een zandbak nu een stuk veiliger aanvoelt. Het is allemaal geen rocket-science maar je moet het natuurlijk wèl leren :-)

Niels (beginnende mountainbiker)
Wij hebben met enkele ondernemers binnen De Gruyter Fabriek een bijzonder leuke clinic gekregen van Martijn waarbij we in eerste instantie op een leuke en eenvoudige manier enkele basistechnieken mochten oefenen. Aansluitend mochten we ‘het veld in voor het echter werk’. Wat erg prettig is, is dat Martijn goed rekening houdt me de individuele niveaus van de personen en ook een engelengeduld heeft?. Je krijgt alle vrijheid om zelf invulling te geven aan de clinic, zowel het niveau, de snelheid alsook de route. Tussendoor is er spontaan een klein wedstrijdelementje ingebracht (wie kan het verst in mul zand fietsen!) wat de sfeer altijd ten goede komt. 1X raden wie gewonnen heeft…… Al met al een zeer leuke en vooral relaxte middag ervaren. Martijn weet zich prima aan te passen aan het niveau van de deelnemers waardoor je nooit het gevoel krijgt dat je aan hard aan het ploeteren bent ipv aan het genieten. Voor herhaling vatbaar!

Marc (wedstrijdrenner)
De begeleiding van MTB Masters (lees Martijn Verhaeg) is er een die me zeer aanspreekt. Als sparringpartner en als klankbord helpt MTB Masters mij, om er te staan als het MTB-wedstrijdseizoen weer begint.  Belangrijk is daarbij de balans te hebben tussen doen en laten. Die balans kan alleen maar bestaan als er sprake is van een open dialoog van hoor en wederhoor. Op deze manier helpt MTB Masters mij om ook voor mezelf na te gaan wat wel en niet goed voor me is.

Bas (ervaren mountainbiker)
Samen met 4 enthousiaste mountainbikende collega’s hebben wij deelgenomen aan een MTB clinic van Martijn. We kregen inzichten om onze techniek te verbeteren, advies over materiaal en voeding en leuke uitdagingen om te doen. Zeer leerzaam en meteen toepasbaar om je skills op de fiets naar een hoger niveau te tillen. Daarlangs ook leuk om de collega’s beter te leren kennen in een andere setting.

Ivo en Debby (beginnende mountainbikers)
Wij hebben een leuke beginners-clinic gehad met Martijn. Veel tips gekregen en doen nu dingen die we anders niet hadden gedurfd. Zeker een aanrader om te starten met mountainbiken!!

Marieke en Lisanne (beginnende mountainbikers)
Om onze eerste stappen te nemen op de mountainbike hebben wij een beginners mountainbike clinic gevolgd bij Martijn. Hij leerde ons haarfijn de basistechnieken waardoor we ons zekerder op de fiets voelen. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we nog steeds bij hem terecht met vragen en tips. Daarnaast kunnen we bij hem terecht voor tips over de aankoop en het onderhoud van ons materiaal.

René (wedstrijdrenner)
Ik leerde Martijn kennen door zijn tweevoudige winst als solorijder tijdens Lakebike24 waar ik zelf als onderdeel van een team aan deelnam. Martijn’s kennis van de mountainbike techniek is aanzienlijk maar waar hij mij vooral in bijstaat is de voorbereiding naar een dergelijke mountainbike marathon. Martijn fungeert als sparring partner en geeft mij advies met betrekking tot het opbouwen van mijn trainingen en de indeling van zo’n monster-rit. Ik kan daarnaast bij hem terecht met vragen over materiaal en voeding.

Maurice en Anne (beginnende mountainbikers)
Nadat ik van de dokter het advies kreeg om te gaan fietsen hebben we samen twee mountainbikes aangeschaft. Na een paar maanden fietsen (zonder al teveel kennis van het onderhoud van zo’n fiets) begonnen de mountainbikes kuren te vertonen. Schakelen ging niet lekker meer en ook de remmen deden niet echt meer wat we van ze verwachtten. Martijn heeft ons een clinic fiets-onderhoud gegeven en de kneepjes van het basis fiets onderhoud bijgebracht. Handig en leuk om zelf te kunnen!