Natuurlijk allemaal leuk en aardig om te vertellen dat wij de beste keuze zijn als je verder wil komen op de mountainbike of gravelbike… maar dat doet de rest waarschijnlijk ook ;-) Beter dus om te laten zien wat onze deelnemers van ons vinden. Onderstaand een kleine greep met referenties:

Rens en Demi (wielrenners)
Alhoewel de racefiets onze favoriet is, hebben we ons toch laten verleiden om een gravelbike te kopen. Met de dikke banden kun je wat avontuurlijker fietsen en wat makkelijker de onverharde paden nemen. Door een vervelende valpartij in het bos was ik (Demi) onzeker geworden en merkte dat ik eigenlijk nèt wat techniek mis. De gravel clinic van Martijn bood uitkomst! Hij kan met zijn mountainbike-ervaring duidelijke aanwijzingen geven waardoor het fietsen over een singletrack, het maken van een bocht of het fietsen door een zandbak nu een stuk veiliger aanvoelt. Het is allemaal geen rocket-science maar je moet het natuurlijk wèl leren :-)

Niels (beginnende mountainbiker)
Wij hebben met enkele ondernemers binnen De Gruyter Fabriek een bijzonder leuke clinic gekregen van Martijn waarbij we in eerste instantie op een leuke en eenvoudige manier enkele basistechnieken mochten oefenen. Aansluitend mochten we ‘het veld in voor het echter werk’. Wat erg prettig is, is dat Martijn goed rekening houdt me de individuele niveaus van de personen en ook een engelengeduld heeft?. Je krijgt alle vrijheid om zelf invulling te geven aan de clinic, zowel het niveau, de snelheid alsook de route. Tussendoor is er spontaan een klein wedstrijdelementje ingebracht (wie kan het verst in mul zand fietsen!) wat de sfeer altijd ten goede komt. 1X raden wie gewonnen heeft…… Al met al een zeer leuke en vooral relaxte middag ervaren. Martijn weet zich prima aan te passen aan het niveau van de deelnemers waardoor je nooit het gevoel krijgt dat je aan hard aan het ploeteren bent ipv aan het genieten. Voor herhaling vatbaar!

Marc (wedstrijdrenner)
De begeleiding van MTB Masters (lees Martijn Verhaeg) is er een die me zeer aanspreekt. Als sparringpartner en als klankbord helpt MTB Masters mij, om er te staan als het MTB-wedstrijdseizoen weer begint.  Belangrijk is daarbij de balans te hebben tussen doen en laten. Die balans kan alleen maar bestaan als er sprake is van een open dialoog van hoor en wederhoor. Op deze manier helpt MTB Masters mij om ook voor mezelf na te gaan wat wel en niet goed voor me is.

Bas (ervaren mountainbiker)
Samen met 4 enthousiaste mountainbikende collega’s hebben wij deelgenomen aan een MTB clinic van Martijn. We kregen inzichten om onze techniek te verbeteren, advies over materiaal en voeding en leuke uitdagingen om te doen. Zeer leerzaam en meteen toepasbaar om je skills op de fiets naar een hoger niveau te tillen. Daarlangs ook leuk om de collega’s beter te leren kennen in een andere setting.

Ivo en Debby (beginnende mountainbikers)
Wij hebben een leuke beginners-clinic gehad met Martijn. Veel tips gekregen en doen nu dingen die we anders niet hadden gedurfd. Zeker een aanrader om te starten met mountainbiken!!

Marieke en Lisanne (beginnende mountainbikers)
Om onze eerste stappen te nemen op de mountainbike hebben wij een beginners mountainbike clinic gevolgd bij Martijn. Hij leerde ons haarfijn de basistechnieken waardoor we ons zekerder op de fiets voelen. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we nog steeds bij hem terecht met vragen en tips. Daarnaast kunnen we bij hem terecht voor tips over de aankoop en het onderhoud van ons materiaal.

René (wedstrijdrenner)
Ik leerde Martijn kennen door zijn tweevoudige winst als solorijder tijdens Lakebike24 waar ik zelf als onderdeel van een team aan deelnam. Martijn’s kennis van de mountainbike techniek is aanzienlijk maar waar hij mij vooral in bijstaat is de voorbereiding naar een dergelijke mountainbike marathon. Martijn fungeert als sparring partner en geeft mij advies met betrekking tot het opbouwen van mijn trainingen en de indeling van zo’n monster-rit. Ik kan daarnaast bij hem terecht met vragen over materiaal en voeding.

Maurice en Anne (beginnende mountainbikers)
Nadat ik van de dokter het advies kreeg om te gaan fietsen hebben we samen twee mountainbikes aangeschaft. Na een paar maanden fietsen (zonder al teveel kennis van het onderhoud van zo’n fiets) begonnen de mountainbikes kuren te vertonen. Schakelen ging niet lekker meer en ook de remmen deden niet echt meer wat we van ze verwachtten. Martijn heeft ons een clinic fiets-onderhoud gegeven en de kneepjes van het basis fiets onderhoud bijgebracht. Handig en leuk om zelf te kunnen!