Wil je beginnen met mountainbiken maar wel alvast de technische kneepjes onder de knie hebben? Dan is de beginners clinic ècht iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 8 deelnemers en een begeleider, zoeken we een rustige plek uit waar we de oefeningen kunnen doen om deze vervolgens gelijk in de praktijk te brengen in het bos. Want echt leren mountainbiken, doe je natuurlijk in het bos.

Focus in deze clinic:
Het leren van de basistechnieken en het overwinnen van eventuele angsten. Technieken die in deze techniek behandeld kunnen worden zijn:

  1. Het rijden van bochten
  2. Klimmen
  3. Afdalen
  4. Rijden over obstakels
  5. Veilig remmen
  6. Fietsen door los zand of modder

Tijdsduur ongeveer 90 minuten.
De tijdsduur van deze clinic is in zekere mate afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij een 1-op-1 clinic zal deze ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, bij meerdere deelnemers ongeveer twee uur.

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een mountainbike of gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij leveren over het algemeen maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past. Mocht je toch willen weten of er groepsclinics gepland staan, check dan even de mountainbike clinic kalender.

E-Mountainbike starters clinic

Naast deelname op een normale mountainbike, is deze clinic ook geschikt voor de berijders van een e-mountainbike (elektrische mountainbike). Alhoewel de instructeurs niet op een e-bike zullen rijden, is de basistechniek uiteraard hetzelfde.

Wielrenner?
Ben je wielrenner en wil je tijdens de wintermaanden verder trainen op de mountainbike, gravelbike (of cyclocrosser)? Ook dan is de beginnersclinic iets voor jou. Je leert de basistechnieken waardoor je je veiliger voelt op de dikke banden.

Locatie
Wij geven onze clinics op diverse mountainbikelocaties in het land maar hoofdzakelijk in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wij werken daarnaast met een flexibele agenda waardoor wij maatwerk leveren op een locatie bij u in de buurt.

Wat vinden deelnemers van de starters mountainbike clinic?

Roelien (beginnend MTB-er)
Ik ben met Martijn op pad geweest om wat meer vertrouwen op te doen, nadat ik jaren niet meer had gemountainbiket. Martijn is relaxed, legt goed uit en laat je vooral lekker ervaren. Ik heb nu het vertrouwen om in mijn nieuwe woonomgeving ook weer lekker op pad te gaan en nieuwe routes te verkennen.

Yvette (beginnend MTB-er)
Als totale beginneling had ik geen idee wat ik kon verwachten toen ik me opgaf voor een rondje mountainbiken. Er komt veel meer bij kijken dan ik wist. Fijn hoe Martijn de tijd nam om me te corrigeren op mijn techniek. Mijn eerste keer mountainbiken is goed bevallen en smaakt naar meer.

Yannick (beginnend MTB-er)
De mountainbike clinic was erg leuk met een relaxte en ontspannen sfeer. De route was afwisselend en uitdagend voor een 1e keer. Ik heb nuttige tips gekregen over het aansnijden van bochten en houding op de mountainbike in bochten en afdalingen. Gedurende anderhalf uur krijg je een korte inkijk in de techniek en de basics van het mountainbiken. Kortom, echt de moeite waard om te proberen.

Marleen (beginnend MTB-er)
Ik heb een 1-op1 clinic gevolgd bij Martijn. Ik heb erg veel geleerd en bruikbare tips gekregen.  Dat je bij mountainbiken een focus punt hebt om balans te hebben net als met yoga is super logisch, maar dat verband had ik nog niet gelegd. En ook het feit dat ik mijn stuur veel meer kan gebruiken in bochten dan ik nu doe.
Ik ben nog lang geen geoefende mountainbiker, maar ik weet nu wat ik moet oefenen om met meer vertrouwen te rijden. In mijn geval betekent dat oefenen met stilstaan en bochten. Het stilstaan komt ook terug bij steile klimmetjes waar je bij moet staan. Als ik meer vertrouwen krijg met stilstaan, wordt dat ook makkelijker (en minder eng).

Daan en familie (beginnend MTB-ers)
We hebben als gezin van 6 deelgenomen aan de familie mountainbike clinic. We hebben deze clinic gedaan als leuk uitje met het gezin, maar natuurlijk ook om er een betere mtb-er van te worden. We hebben het als een fijne clinic ervaren. De een heeft wat basis tips gekregen om beter op de fiets te zitten en de ander tools om drops en bochten beter door te komen. Het fijne was ook dat vader en dochter op de mtb tandem gewoon mee konden doen.

Lees hier meer referenties van deelnemers.