Wil je beginnen met mountainbiken maar wel alvast de technische kneepjes onder de knie hebben? Dan is de beginners clinic ècht iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 8 deelnemers en een begeleider, zoeken we een rustige plek uit waar we de oefeningen kunnen doen om deze vervolgens gelijk in de praktijk te brengen in het bos. Want echt leren mountainbiken, doe je natuurlijk in het bos.

Wat leer je tijdens deze clinic:

01. Bochten
02. Opstappen/afstappen
03. Slalom
04. Korte klimmen
05. Lange klimmen
06. Afdalen
07. Drop-off
08. Fietsen door los zand
09. Fietsen door modder
10. Starten
11. Noodstop
12. Balans & evenwicht

Tijdsduur van deze clinic: 2 uur

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

E-Mountainbike starters clinic

Naast deelname op een normale mountainbike, is deze clinic ook geschikt voor de berijders van een e-mountainbike (elektrische mountainbike). Alhoewel de instructeurs niet op een e-bike zullen rijden, is de basistechniek uiteraard hetzelfde.

Wielrenner?
Ben je wielrenner en wil je tijdens de wintermaanden verder trainen op de mountainbike (of cyclocrosser)? Ook dan is de beginnersclinic iets voor jou. Je leert de basistechnieken waardoor je je veiliger voelt op de dikke banden.

Locatie
Wij geven onze clinics op diverse mountainbikelocaties in het land maar hoofdzakelijk in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wij werken daarnaast met een flexibele agenda waardoor wij maatwerk leveren op een locatie bij u in de buurt.

Zelf geen fiets?
Geen probleem! In samenwerking met een aantal partijen, verhuren wij kwalitatieve en goed onderhouden mountainbikes die je tijdens de clinic kunt gebruiken. Wil je de fietsen langer gebruiken, bijvoorbeeld voor een vakantie, informeer dan naar de mogelijkheden.