Heb je al ervaring op de mountainbike maar mis je net dat stukje basis techniek? Dat is deze gevorderden clinic iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 5 deelnemers en een begeleider, wordt gekeken naar de aanwezige techniek en wordt deze met behulp van een aantal oefeningen verder geoptimaliseerd. Naast een aantal uitgezette oefeningen, zal de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht in het bos.

Focus in deze clinic:
Het finetunen van je basistechnieken en het verhogen van je snelheid. Tijdens deze clinic volgen we geen vast programma en zullen we ook maar zelden een parcours uitzetten op een grasveld. We gaan het bos in en de singletracks op en pakken daar aan wat we tegenkomen. Heb je dus moeite met het aansnijden van bochten of wil je meer weten over hoe je straks zelf je trainingen op kunt bouwen? Dan zijn dat de punten waar we mee aan de slag gaan!

Tijdsduur ongeveer 120 minuten.
De tijdsduur van deze clinic is in zekere mate afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij een 1-op-1 clinic zal deze ongeveer 90-120 minuten in beslag nemen, bij meerdere deelnemers ongeveer 120-150 minuten.

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een mountainbike of gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij leveren over het algemeen maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past. Mocht je toch willen weten of er groepsclinics gepland staan, check dan even de mountainbike clinic kalender.

E-Mountainbike clinic gevorderden

Naast deelname op een normale mountainbike, is deze clinic ook geschikt voor de berijders van een e-mountainbike (elektrische mountainbike). Alhoewel de instructeurs niet op een e-bike zullen rijden, is de basistechniek uiteraard hetzelfde.

Locatie
Wij geven onze clinics op diverse mountainbikelocaties in het land maar hoofdzakelijk in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wij werken daarnaast met een flexibele agenda waardoor wij maatwerk leveren op een locatie bij u in de buurt.

Maatwerk
Wij leveren altijd maatwerk. Heeft u specifieke wensen of ideeën? Laat het ons weten, we denken graag met u mee.

Wat vinden deelnemers van de gevorderden mountainbike clinic?

Roel (ervaren MTB-er)
Ik heb onlangs een mtb clinic bij Martijn gevolgd. Goed dat hij van tevoren duidelijk uitvraagt wat de doelstellingen en wensen zijn. In dit geval was de clinic vooral gericht op (bochten)techniek. Ik kreeg duidelijke en praktische uitleg. Het hielp enorm om Martijn voor me te zien rijden en daaruit dingen mee te nemen. Je merkt dat Martijn een enorme ervaring heeft op het gebied van training en wedstrijden, daarnaast een super relaxte kerel. Voor herhaling vatbaar!

Robert (ervaren MTB-er)
Gisteren een één-op-twee clinic gehad van Martijn. Communicatie vooraf was positief, snel en duidelijk. Ik was benieuwd hoe de clinic zou zijn, want dat je zelf goed kan fietsen betekent niet automatisch dat je het ook goed aan anderen kan overbrengen. Gelukkig bleek Martijn dat deel ook goed in de vingers te hebben: tijdens de clinic heb ik een aantal tips gehad die hier en daar al direct effect leken te hebben toen we over de mtb-route reden. De komende tijd blijf ik zeker rondrijden met de tips van Martijn in het achterhoofd om het te laten ‘inslijten’; ben benieuwd wat dat gaat opleveren! Oh, en Martijn bleek ook nog eens een sympathieke kerel te zijn, dus de clinic was ook nog eens gezellig. Zeker een aanrader!!

Oene-Wim (ervaren MTB-er)
Ik heb 2x een clinic bij Martijn gevolgd. De eerste met nadruk op bochtentechniek. Een tweede met klimmen en dalen. Prima bevallen. Een clinic bij Martijn betekent geen vastomlijnd programma, maar eerder ‘tips en tricks’, naar wat hij ziet en hoort. Bijv over fietshouding in bochten en bij afdalingen. Over trainingsoefeningen en schema’s. Over voeding. Over fietsonderhoud. Heel praktisch. Een aanrader.

Michiel (ervaren MTB-er)
Geruime tijd fietste ik rond met het idee dat ik technisch meer uit mijn rit kan halen. Als redelijk ervaren mountainbiker heb ik behoorlijk wat parcoursen gereden. Maar toch, die kombochten op hoge snelheid moeten beter kunnen.. Als verjaardagscadeau toch maar eens een clinic gevraagd. Dat had ik eerder moeten doen! Martijn legt rustig uit, bombardeert je niet meteen met een overvloed aan tips. Observeert, legt uit waarom het anders kan en geeft je gerichte oefeningen. Wat me het meeste bij is gebleven, is dat anticiperen op wat komen gaat het belangrijkste is. Op die manier mountainbike je het efficiëntst. En, dat hard rijden niet altijd beter is bij technische passages. Daarnaast is het fijn om met Martijn over materiaal te sparren. Dit heeft bij mij geresulteerd in een aantal aanpassingen, die bij hebben gedragen aan betere prestaties. Lees: hogere gemiddelde snelheid en aanscherping van een aantal persoonlijke records.

Lees hier meer referenties van deelnemers.