Ben je op zoek naar een MTB cursus waarbij je meer leert dan alleen de standaard bochtjes die je in de gemiddelde groeps-clinic leert? Dan is de Full Pack MTB cursus echt iets voor jou (of je fietsgroep). De Full Pack MTB is namelijk een mtb cursus van 5 trainingssessies van ieder ongeveer anderhalf uur waarbij telkens een specifiek onderdeel wordt behandeld. Nu is het natuurlijk niet zo dat we dan heel die tijd om pionnen gaan fietsen maar de oefeningen zullen wel altijd die specifieke techniek als basis hebben.

The Full Pack mtb cursus bestaat uit:

Sessie 1: Bochten

In het bos onderscheiden de mountainbikers zich van de wielrenners in de bochten. Waar een wielrenner vol in de ankers moet vóór de bocht en vol op de pedalen er ná, zal een mountainbiker de bocht vlotter aansnijden en meer snelheid overhebben bij het er uit komen. De bochtentechniek is cruciaal op de singletracks en zal ook in de volgende sessies regelmatig behandeld en verbeterd worden.

Sessie 2: Klimmen en dalen

Alhoewel we in Nederland natuurlijk geen Alpen cols hebben, is het tóch van belang om goed te kunnen klimmen en dalen. Met name in de techniek op kortere klimmen en afdalingen is een hoop te winnen waardoor je uiteindelijk zekerder op de fiets zit.

Sessie 3: Balans en evenwicht

Wanneer je hard rechtdoor rijdt zal het minder van belang zijn maar op lagere snelheden tijdens een klim, door een zandbak of een modderig pad is het hebben van balans natuurlijk van belang. Een goede balans zal er voor zorgen dat je zekerder op de fiets zit en daarmee voorkom je dat je vóór het obstakel je voeten maar vast uitklikt.

Sessie 4: Snelheid opbouwen en training

Als de techniek er in zit, dan kun je gaan werken aan je snelheid. We zullen de oefeningen uit de voorgaande sessies herhalen en daarbij kijken waar winst te behalen is. Daarnaast krijg je in deze sessie de handvatten om voor jezelf een trainingsstrategie te maken waarmee je daadwerkelijk beter wordt.

Sessie 5: Verzoeknummers en herhaling

In de laatste sessie herhalen we de voorgaande onderdelen en is er ruimte voor specifieke vragen of verzoekjes. Daarnaast zullen we gewoon lekker gaan fietsen!

Maatwerk
Wij houden van maatwerk en persoonlijke begeleiding dus geven we de Full Pack Mountainbike 1-op-1 of voor jouw fietsgroep tot maximaal 4 personen. Neem voor meer informatie contact met ons op. De tarieven van The Full Pack zijn terug te vinden op onze tarieven pagina.