Heb je al ervaring op de mountainbike maar mis je net dat stukje basis techniek? Dat is deze gevorderden clinic iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 5 deelnemers en een begeleider, wordt gekeken naar de aanwezige techniek en wordt deze met behulp van een aantal oefeningen verder goptimaliseerd. Naast een aantal uitgezette oefeningen, zal de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht in het bos.

Welke technieken worden behandeld:

01. Bochten
02. Opstappen/afstappen
03. Slalom
04. Korte klimmen
05. Lange klimmen
06. Afdalen
07. Drop-off
08. Drop-op
09. Balans & evenwicht
10. Haarspeldbochten
11. Rijden door los zand
12. Starten (wedstrijd
13. Surplace
14. Wheelie
15. Schouder duwen
16. Over obstakels rijden (springen/bunnyhop)

Tijdsduur van deze clinic: 2,5 uur

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

E-Mountainbike clinic gevorderden

Naast deelname op een normale mountainbike, is deze clinic ook geschikt voor de berijders van een e-mountainbike (elektrische mountainbike). Alhoewel de instructeurs niet op een e-bike zullen rijden, is de basistechniek uiteraard hetzelfde.

Locatie
Wij geven onze clinics op diverse mountainbikelocaties in het land maar hoofdzakelijk in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wij werken daarnaast met een flexibele agenda waardoor wij maatwerk leveren op een locatie bij u in de buurt.

Maatwerk
Wij leveren altijd maatwerk. Heeft u specifieke wensen of ideeën? Laat het ons weten, we denken graag met u mee.