Regelmatig organiseer ik mountainbike ritten waarbij ik laagdrempelig en kosteloos met een groepje enthousiaste fietsers op pad ga. Belangrijkste doel van zo’n rit is het sociale aspect en vooral lekker een ronde fietsen maar ter plekke wordt ook aandacht besteed aan een stukje basis mountainbiketechniek.

Waar ik voorheen voor het organiseren van een dergelijke rit Pedalpact gebruikte, ben ik nu overgestapt om Groepsrit.nl. Dit is een laagdrempelig platform waar je, zoals de naam al doet vermoeden, een groepsrit kunt plannen of er aan één kunt deelnemen. Niks meer en niks minder. Registreren en deelnemen aan groepsritten is gratis en blijft dat ook.

Fiets specialisten

Naast het feit dat iedere deelnemer ritten kan plannen, wordt er onderscheid gemaakt en zijn er ook “specialisten” (zoals ikzelf) actief. Deze specialisten zijn gespecialiseerd in een bepaalde fietsdiscipline en zullen tijdens een groepsrit ook meer aandacht hebben voor een stukje techniek. Sta er dus niet raar van te kijken als er tijdens zo’n rit pionnen tevoorschijn worden gehaald :-) Specialisten zijn op Groepsrit.nl herkenbaar aan het feit dat hun naam rood is weergegeven. Door te klikken op zo’n rode naam kun je het profiel van deze persoon bekijken.

De voordelen van het rijden met een groep en wegkapitein:

  • De wegkapitein weet de weg en leidt je langs de mooiste plekjes in je eigen buurt;
  • Er is altijd wel iemand in de groep die kan assisteren met een lekke band of er-af-gelopen ketting;
  • Je kunt een hoop techniek afkijken bij je voorgangers;
  • Je krijgt tips & tricks met betrekking tot voeding;
  • Je bent niet alleen als je onverhoopt toch ergens onderuit gaat;
  • Het is ook gewoon stukken gezelliger…

Ook voor mijn nivo?

Er is natuurlijk niks zo vervelend als wanneer je als beginner de groep niet bij kunt houden of er paden worden gereden die je eng vindt. Dat vinden wij ook. Bij de geplande ritten kun je zien welke afstand gereden wordt en op welke snelheid (ongeveer). Bij beginners-ritten zal altijd het samen-uit-samen-thuis principe gelden! We wachten dus op elkaar en zorgen ervoor dat pech ter plekke opgelost wordt.

In de kinderschoenen

Groepsrit.nl is pas net gelanceerd en dus nog niet zo actief maar daar kun jij verandering in brengen! Je kunt je eenvoudig aanmelden en een rit plannen. Vervolgens kun je je fietsvrienden en vriendinnen uitnodigen om ook deel te nemen. Probeer het maar eens. We horen graag wat jullie er van vinden!