Wil je beginnen met gravelen en alvast de technische kneepjes onder de knie hebben? Dan is de beginners gravel clinic ècht iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 4 deelnemers en een begeleider, zoeken we een rustige plek uit waar we de oefeningen kunnen doen om deze vervolgens gelijk in de praktijk te brengen in het bos. Aangezien rechtdoor fietsen op een gravelpad natuurlijk niet zo ingewikkeld is, zullen we tijdens deze clinic ook regelmatig de mountainbike-singletracks opzoeken.

Focus in deze clinic:
Het leren van de basistechnieken en het overwinnen van eventuele angsten.

Wat leer je tijdens deze clinic:

01. Bochten
02. Opstappen/afstappen
03. Slalom
04. Korte klimmen
05. Lange klimmen
06. Afdalen
07. Drop-off
08. Fietsen door los zand
09. Fietsen door modder
10. Starten
11. Noodstop
12. Balans & evenwicht

Tijdsduur ongeveer 90 minuten.
De tijdsduur van deze clinic is in zekere mate afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij een 1-op-1 clinic zal deze ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, bij meerdere deelnemers ongeveer twee uur.

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij hanteren geen vaste data waarop je je kunt inschrijven en leveren maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past :-)