Speciaal voor dames organiseren wij de Ladies Ride clinic. In een ongedwongen setting zonder al te veel macho gedrag en testosteron (op dat van de instructeur na dan) kun je je mountainbike techniek verbeteren.

Heb je dus al ervaring op de mountainbike maar mis je net dat stukje basis techniek? Dan is deze clinic iets voor jou. In een kleine groep van maximaal 5 dames en een begeleider, wordt gekeken naar de aanwezige techniek en wordt deze met behulp van een aantal oefeningen verder geoptimaliseerd. Naast een aantal uitgezette oefeningen, zal de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht in het bos.

Focus in deze clinic:
Het leren van de basistechnieken, het overwinnen van eventuele angsten en verder gewoon lekker fietsen.

Welke technieken worden behandeld:

01. Bochten
02. Opstappen/afstappen
03. Slalom
04. Korte klimmen
05. Lange klimmen
06. Afdalen
07. Drop-off
08. Drop-op
09. Balans & evenwicht
10. Haarspeldbochten
11. Rijden door los zand
12. Starten (wedstrijd
13. Surplace
14. Wheelie
15. Schouder duwen
16. Over obstakels rijden (springen/bunnyhop)

Tijdsduur van deze clinic ongeveer 90 minuten.

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een mountainbike of gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij hanteren geen vaste data waarop je je kunt inschrijven en leveren maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past :-)

E-Mountainbike ladies ride

Naast deelname op een normale mountainbike, is deze clinic ook geschikt voor de berijders van een e-mountainbike (elektrische mountainbike). Alhoewel de instructeurs niet op een e-bike zullen rijden, is de basistechniek uiteraard hetzelfde.

Nog geen mountainbike ervaring? Geen probleem! Je kunt dan beter kiezen voor de Starters clinic. Deze kan uiteraard ook als Ladies Ride worden ingepland.

Locatie
Wij geven onze clinics op diverse mountainbikelocaties in het land maar hoofdzakelijk in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Wij werken daarnaast met een flexibele agenda waardoor wij maatwerk leveren op een locatie bij u in de buurt.

Maatwerk
Wij leveren altijd maatwerk. Heeft u specifieke wensen of ideeën? Laat het ons weten, we denken graag met u mee.