Sinds iets meer dan een jaar ben ik ambassadeur van Pedalpact.cc. Met hun web-app wil pedalpact.cc het voor sportieve fietsers gemakkelijker maken om op de racefiets of mountainbike hun zakelijk netwerk te vergroten. Plan simpelweg je fietsrit online en nodig lokale gebruikers uit. Registreren is nu nog tijdelijk gratis.

LET OP: Check de update onderaan deze pagina…

Hoe werkt het?
Iedere gebruiker heeft een eigen profiel op pedalpact.cc. Met een paar kliks plan je vervolgens je eigen zakelijke fietsrit op een plek en locatie naar keuze. Dan nodig je de fietsers uit die jij interessant vindt. Of je sluit aan bij een bestaande rit. Deze ‘pacts’ komen vervolgens allemaal netjes in je agenda te staan. Door te zoeken en filteren kun je precies dié specifieke persoon vinden waarnaar jij op zoek bent. Het platform werkt in alle webbrowsers op mobiel en pc. “In de toekomst willen we ook graag een app bouwen. Maar eerst willen we ons focussen op het vergroten van onze community”, aldus oprichter Daan Walet.

Laagdrempelig fietsend netwerken
Op pedalpact.cc draait het om laagdrempeligheid. Was je van plan om aanstaande zondag te gaan fietsen? In een paar minuten plaats je je rondje op pedalpact.cc. Als je vervolgens wat deelnemers uitnodigt, kan je zondagse rondje je ook nog waardevolle zakelijke contacten opleveren. Je kunt natuurlijk ook aansluiten bij een rit van iemand anders. Je ziet van tevoren precies wie al aangemeld is.

Niet zo’n netwerker
Nu ben ik zelf niet iemand die die muffe netwerkborrels af struint op zoek naar nieuwe visitekaartjes. Het idee alleen al wat je in die tijd allemaal beter had kunnen doen… fietsen bijvoorbeeld! Ik vind het echter wél interessant om met mensen te praten over wat ze zoal bezighoudt, helemaal als het fietsliefhebbers zijn.

De pacts die ik inplan zijn voornamelijk op de mountainbike en dan vooral in de regio Den Bosch. Vind je het dus leuk om af en toe op een vrijdagmorgen mee te fietsen met andere mountainbikers uit de regio of vind je het leuk om je techniek wat bij te spijkeren? Meld je dan zeker aan op Pedalpact.cc en hou mijn ritten in de gaten.

UPDATE:

Ongeveer anderhalf jaar na de lancering van de zakelijke fiets-netwerk-club, trekken de oprichters van Pedalpact.cc de stekker eruit. Jammer maar wel begrijpelijk. Ondanks een behoorlijke club fietsende ondernemers bleef het animo laag. Alhoewel er toch wel regelmatig ritten (zogenaamde pacts) werden georganiseerd door de ambassadeurs bleven de deelnemers vaak weg.

Te vrijblijvend?
Deelname aan ritten was, evenals het lidmaatschap, in deze eerste periode gratis. Wellicht dat dit wat te vrijblijvend was waardoor deelnemers zich weliswaar aanmelden maar uiteindelijk niet kwamen opdagen.

Groepsrit.nl
Om het ‘gat’ enigszins op te vullen heeft MTB Masters de website Groepsrit.nl nieuw leven in geblazen. Dit is een laagdrempelig platform waar, zoals de naam al doet vermoeden, groepsritten op gepubliceerd worden. Deze groepsritten kunnen bestaan uit gewoon een rondje samen fietsen maar bestaan ook vaak uit mountainbike ritten waarbij specifieke technieken onder de aandacht worden gebracht. Zo kun je tijdens een gezellige rit ook nog je gravel- of mountainbike techniek bijspijkeren.