Wil je beginnen met gravelen en alvast de technische kneepjes onder de knie hebben? Dan is de beginners gravel clinic ècht iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 4 deelnemers en een begeleider, zoeken we een rustige plek uit waar we de oefeningen kunnen doen om deze vervolgens gelijk in de praktijk te brengen in het bos. Aangezien rechtdoor fietsen op een gravelpad natuurlijk niet zo ingewikkeld is, zullen we tijdens deze clinic ook zeker de (niet al te spannende) mountainbike-singletracks opzoeken.

Focus in deze clinic:
Het leren van de basistechnieken en het overwinnen van eventuele angsten. Technieken die in deze techniek behandeld kunnen worden zijn:

  1. Het rijden van bochten
  2. Klimmen
  3. Afdalen
  4. Rijden over kleine obstakels
  5. Veilig remmen
  6. Fietsen door los zand of modder

Tijdsduur ongeveer 90 minuten.
De tijdsduur van deze clinic is in zekere mate afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij een 1-op-1 clinic zal deze ongeveer anderhalf uur in beslag nemen, bij meerdere deelnemers ongeveer twee uur.

Bij iedere clinic wordt verder gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij leveren over het algemeen maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past. Mocht je toch willen weten of er groepsclinics gepland staan, check dan even de gravel clinic kalender.

Wat vinden deelnemers van deze clinic?

Mirte (beginnend gravelaar)
Na vele malen pijnlijk vallen met mijn gravelbike had ik wat angst ontwikkeld voor het gravellen. Hier kwam Martijn to the rescue. Samen zijn wij een middag op pad gegaan om te fietsen en te kijken wat we aan mijn ontwikkelde valangst konden doen. Door mij gewoon op de fiets te laten stappen zijn we aan de slag gegaan. Martijn liet me vrij in wat ik wel en niet wilde proberen, zette geen druk, maar kreeg mij uiteindelijk toch zo ver om de dingen die ik spannend  vond te doen. Na het eerste rondje merkten we allebei al verschil in hoe ik fietste. Uiteindelijk heb ik alles gedaan wat ik spannend vond en ben ik maar 1 keer gevallen!! Vanuit de workshop heb ik nu weer meer vertrouwen in mijzelf en mijn fiets. Met de punten die ik van Martijn geleerd heb kan ik zelf weer aan de slag om mijn fietsen te verbeteren.

Sanne & Rick (beginnend gravelaars)
De clinic heb ik cadeau gegeven aan mijn partner. Na ruim een half jaar, dan eindelijk de clinic ingepland bij Martijn. Gelukkig was dat geen probleem en was de afspraak ook zo gemaakt. Rick op zijn eigen Gravelbike en ik op een geleende Gravelbike (door Martijn geregeld), staan we beide nog wat gespannen aan de start van de clinic. Door de duidelijke uitleg en oefeningen die we mochten uitvoeren, vielen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek. Het vertrouwen groeide en ervaarde ik zelfs al af en toe het “flow” gevoel. Veel geleerd in 2 uur tijd en ook de technieken die we hebben geoefend nemen we zeker mee voor op de MTB.

Tanja (beginnend gravelaar)
Op een regenachtige dag in januari mocht ik een gravelbike clinic voor beginners ervaren van Martijn Verhaeg. Rechtdoor fietsen op een racefiets beheers ik wel, maar gravelbiken is toch een andere tak van sport. Overmoedig als ik was, gewoon gestart, maar in 1 week 3x gevallen. Dat leek me een teken van boven om op zoek te gaan naar technische skills. Via het internet vond ik Martijn. De afspraak was snel gemaakt. We begonnen met de basis, dat was maar goed ook, want daar kreeg ik al direct heel veel nuttige tips. Martijn weet heel goed in te schatten wat iemand nodig heeft en past daar zijn clinic naadloos op aan. Ik merkte dat ik toch hier en daar wat angstig was, maar door Martijns rust en aanwijzingen, lukte het me om door te gaan, ook al vond ik het soms best spannend. Mijn vertrouwen is weer gegroeid en ik heb tips waar ik volop mee aan de slag kan. Ik raad het iedereen aan. Liefst direct doen, als je een gravelbike aanschaft! Dankjewel Martijn.

Annika (beginnend gravelaar)
Na een half jaar Gravellen en nog steeds wat bang op de fiets in bochten en angst om te vallen een clinic met Martijn gedaan. Martijn legt alles heel rustig en relax uit en geeft je de ruimte om vragen te stellen. Hij daagt je op een opbouwende manier steeds een beetje meer uit in het parcour, waardoor ik met de tips echt al een beetje kon merken dat dingen makkelijker gingen. Hij sluit echt aan bij je niveau. Ook tips als een kortere stuurpen en passende bandenspanning zijn heel nuttig. Bovendien was het ook gewoon gezellig en heel ongedwongen. Voldoende dingen om dus vooruit te kunnen en de rest in de praktijk verder te oefenen, dank daarvoor!!

Lees hier nog meer referenties van deelnemers