Heb je al ervaring op de gravelbike maar mis je net dat stukje basis techniek? Dan is deze gevorderden gravel clinic iets voor jou.

In een kleine groep van maximaal 4 deelnemers en een begeleider, wordt gekeken naar de aanwezige techniek en wordt deze met behulp van een aantal oefeningen verder geoptimaliseerd. Naast een (beperkt) aantal uitgezette oefeningen, zal de opgedane kennis gelijk in de praktijk worden gebracht in het bos.

Aangezien rechtdoor fietsen op een gravelpad natuurlijk niet zo ingewikkeld is, zullen we tijdens deze clinic ook regelmatig de mountainbike-singletracks opzoeken.

Focus in deze clinic:
Het finetunen van je basistechnieken en het verhogen van je snelheid. Tijdens deze clinic volgen we geen vast programma en zullen we ook maar zelden een parcours uitzetten op een grasveld. We gaan het bos in en de singletracks op en pakken daar aan wat we tegenkomen. Heb je dus moeite met het aansnijden van bochten of wil je meer weten over hoe je straks zelf je trainingen op kunt bouwen? Dan zijn dat de punten waar we mee aan de slag gaan!

Tijdsduur ongeveer 120 minuten.
De tijdsduur van deze clinic is in zekere mate afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij een 1-op-1 clinic zal deze ongeveer 90-120 minuten in beslag nemen, bij meerdere deelnemers ongeveer 120-150 minuten.

Bij iedere clinic wordt gelet op de houding/positie op de fiets, remmen, schakelen en het goed functioneren van de fietsen van de deelnemers.

Deelnemen of wil je weten wat MTB Masters voor jou kan doen?
Wil je een gravelclinic boeken bij MTB Masters? Neem dan even contact met ons op. Wij leveren over het algemeen maatwerk zodat jouw clinic of training perfect in je agenda past. Mocht je toch willen weten of er groepsclinics gepland staan, check dan even de gravel clinic kalender.

Wat vinden deelnemers van deze clinic?

Job (ervaren gravelaar)
Een Onvergetelijke Ervaring bij de Gravelclinic met een Meervoudig Nederlands Kampioen MTB
Ik had onlangs de eer om deel te nemen aan een gravelclinic georganiseerd door een meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken. Deze ervaring was niets minder dan sensationeel. Vanaf het begin voelde ik de passie en expertise die de kampioen in de clinic bracht.
De clinic was perfect georganiseerd, met een duidelijke focus op zowel de technische vaardigheden, materiaalkennis als ook het plezier in het rijden. De tips en trucs die werden gedeeld, waren van onschatbare waarde, en ik merkte meteen verbetering in mijn eigen rijtechniek.
Wat deze clinic echt uniek maakte, was de persoonlijke benadering en de geduldige begeleiding van de kampioen. Martijn nam de tijd de specifieke persoonlijke aandacht te geven, wat zorgde voor een leerzame en onvergetelijke ervaring. Het is niet elke dag dat je de kans krijgt om te leren van een ware meester in de sport.
Ik raad iedereen aan die zijn vaardigheden wil verbeteren of gewoon een geweldige tijd wil hebben op de fiets, om zich in te schrijven voor deze gravelclinic. Het is een investering in jezelf die elke cent waard is. Kortom, een ervaring om nooit te vergeten en een echte aanrader voor elke fietsliefhebber!

Pascal (gravelbiker)
Op vrijdag 13 mei heb ik een gravel clinic gevolgd bij Martijn. Omdat ik wedstrijden wil gaan doen leek het mij een goed idee om te werken aan mijn techniek. De les was behoorlijk uitdagend met een parcours wat veel van je vraagt. Ik kwam op veel technische single tracks, pittige klimmetjes en mooie gravelpaden zoals ik ze nog niet eerder heb gezien. Wat ik met name lastig vond was het rijden door het losse zand. Martijn vertelde mij dat mijn fiets erg nerveus oogt en dat een kortere stuurpen kan helpen. Een paar dagen na de les heb ik dit getest op het strand en blijkt dit inderdaad heel veel te helpen! Kortom, ik heb een heleboel tips gehad waar ik ook daadwerkelijk iets mee kan. Zeker een aanrader.

Steven (gravelbiker)
Als gravelfietser heb ik een clinic bij Martijn Verhaeg gevolgd. Ik had zo’n anderhalf jaar ervaring met onverhard rijden en ook regelmatig wat MTB trails meegepakt. Maar ik vroeg me af en toe af of het niet handiger kon. Het leek het mij leuk om samen met een ervaren fietser mijn techniek eens onder de loep te nemen en te verbeteren. Tijdens de clinic hebben we een mooi parcours van bospaadjes en technischere MTB trails gereden, waarbij we allerlei soorten terrein hebben gezien. Martijn heeft mij op een ongedwongen manier goed ge-challenged buiten mijn comfortzone met oefenen van bochten, drops en hellingen, omhoog en omlaag op moeilijke ondergrond. Hierbij heb ik goede tips en wat meer ervaring opgedaan die ik in mijn toekomstige ritjes zeker verder ga oefenen. Voor gravelfietsers die hun techniek nog beter willen is een gravel clinic bij Martijn van harte aan te raden!

Lees hier nog meer ervaringen van deelnemers