Iedereen kent wel het belang van goede en gezonde supplementen en mineralen die bijdragen aan een goede gezondheid. Zeker wanneer je veel op de mountainbike te vinden bent, zijn de juiste voedingssupplementen eigenlijk onmisbaar. Of je nu dagelijks op de racefiets stapt of slechts twee keer per jaar; de supplementen creatine en vitamine C mogen in geen enkel voedingspatroon ontbreken. Door het gebruik van creatine en vitamine C ondersteun je een goed immuunsysteem en zenuwstelsel. Bovendien worden de spieren klaargestoomd voor een grote inspanning en zal het herstel van de spieren worden versneld. De creatine geeft je bovendien een extra energieboost wat je voorafgaand aan een training of race goed kan gebruiken. Kortom; of je nu een amateur of prof mountainbiker bent, de juiste supplementen mogen niet ontbreken wanneer je het optimale uit jezelf wilt halen.

De voordelen van het gebruik van creatine
Een van de supplementen die niet mag ontbreken wanneer je regelmatig op de mountainbike zit, is creatine. Creatine is een lichaamseigen stof die zorgt voor een echte energieboost. Creatine wordt dan ook vaak gebruikt in pre-workouts om je lichaam voor te bereiden op een echte krachtsinspanning. Door het gebruik van creatine vergroot je het uithoudingsvermogen van je spieren en raak je minder snel vermoeid. Hierdoor kan je langer blijven trainen en koersen zonder dat je uitgeput raakt. Bovendien herstellen je spieren zich sneller zodat je snel weer klaar bent voor een volgende krachtsinspanning. Creatine neem je in als poeder gemengd met water. Doordat creatine in diverse smaken beschikbaar is, is er voor iedereen een heerlijke smaak creatine beschikbaar.

De voordelen van het gebruik van vitamine C
Naast het gebruik van creatine mag het gebruik van
vitamine C niet ontbreken. Vitamine C draagt bij aan een goed immuunsysteem en zorgt ervoor dat je lichaam gezond en vitaal blijft. Vitamine C ondersteunt ook het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten goed worden aangestuurd. Hierdoor kan je het optimale uit je trainingen halen. Vitamine C is verkrijgbaar in tabletvorm maar ook in vloeibare vorm. Doordat vitamine C eenvoudig in te nemen is past het uitstekend in ieder voedingspatroon. Vitamine C is ook geschikt voor gebruik wanneer je niet op de mountainbike ziet. Dus ook voor de niet sportieve dagen zal vitamine C je lichaam ondersteunen.

Kortom, ben je een actieve mountainbiker en ben je op zoek naar supplementen die je lichaam ondersteunen en die bijdragen aan een gezond voedingspatroon? Kies dan zeker voor de supplementen creatine en vitamine C. Creatine zorgt voor een echte energieboost en de vitamine C zorgt ervoor dat je immuunsysteem wordt ondersteunt en dat je zenuwstelsel goed blijft functioneren. Vitamine C en creatine zijn eenvoudig in te nemen en doordat de supplementen verkrijgbaar zijn in diverse smaken is er voor iedereen het juiste supplement beschikbaar. Zorg dat je snel herstelt na iedere training en dat je snel weer klaar bent voor de volgende sportieve prestatie met het gebruik van creatine. Want met beide supplementen weet je zeker dat je alles uit je sportieve carrière kan halen.