Eén van de lastige delen van een trainingsschema is de naleving er van. Dat klinkt vreemd maar het hebben van een partner, kids, huisdier, het huishouden en daarnaast nog een baan of eigen bedrijf maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Lastig om alle ballen in de lucht te houden en daarnaast ook nog eens een trainingsschema te volgen.

Om deze reden kijken we eerst samen met jou wat haalbaar is. Kun je drie keer per week fietsen of heb je de tijd en vrijheid om zes keer in de week op het zadel te zitten? Hoeveel tijd je ook hebt, je moet zorgen dat de trainingen die je doet efficiënt zijn. Zo kun je met kortere intervaltrainingen misschien wel hetzelfde bereiken als een duurtraining van vier uur.

Inspanningstest
Om een goed gefundeerd trainingsschema te maken, zul je een inspanningstest moeten doen. Op basis hiervan worden je trainingszones bepaald zodat je weet in welke hartslag- of vermogenszones je je trainingen afwerkt. Voor het uit laten voeren van een inspanningstest, zul je naar een sportarts moeten. Wij hebben diverse specialisten in ons netwerk die we hiervoor kunnen adviseren

Trainr.online, de online trainingsomgeving
Onlangs was ik op zoek naar een eenvoudige tool om online fiets trainingsschema’s te maken. Er zijn wel een aantal (betaalde) websites waar je schema’s kunt maken echter zijn deze vaak zodanig complex dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. De mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat je er al snel in vastloopt.
Dit was de reden dat ik, als webbouwer, ervoor heb gekozen een eigen systeem te bouwen dat zich beperkt tot het opzetten van traininsschema’s gebaseerd op de waarden die je uit je inspanningstest verkregen hebt.

Naast de mogelijkheid om zelf je schema’s te maken of te bewerken, heeft jouw begeleider (ik in dit geval) de mogelijkheid om dit voor je te doen. Benieuwd hoe dit er uit ziet en wil je er zelf alvast eens mee gaan stoeien? Dat kan. Je kunt je gratis registreren op Trainr.online ongeacht of je verder met mij in zee wilt gaan.

Vinger aan de pols
Tijdens de trainingsperiode zullen we regelmatig contact hebben om te bespreken hoe het gaat en, indien nodig, de trainingsschema’s aanpassen. Daarnaast streef ik ernaar om minimaal één keer per maand samen te fietsen om te bespreken hoe het gaat en eventueel wat techniek bij te spijkeren. Naast dat dit functioneel is, is het natuurlijk ook gewoon gezellig.